Nuffnang

Monday, October 12, 2009

Travel+Kereta=??

Seminggu dua ni quite busy semula dengan travelling. Not for holiday tetapi kerja related travel. Sekali lagi terpaksa "round" five major cities around Austria which are Graz, Klagenfurt, Linz, Salzburg & Innsbruck. Ini kali ketiga terpaksa "melawat" those cities, and most likely more to comes in the future. Dah kuli, nak tak nak terpaksalah gagahkan jua travel ke those cities. Tetapi lawatan kali ni membosankan sedikit sebab terpaksa "melawat" those cities dengan customer which is T-Mobile Austria, untuk "site acceptance" setelah kerja-kerja yang sepatutnya selesai. Bab melayan kerenah customer ni yang boring sikit, to make sure they satisfied dengan kualiti site yang telah siap and get their signature! Kadang-kadang kenalah "goreng" sana sikit-sini sikit untuk satisfykan depa. Letih!!

Travelling to all those cities mainly by car or to be exact rental car. Prefer to use rental car since no need to worry about the maintenance or condition of the car. So disinilah part yang interesting bila travel. Kereta-kereta yang available at rental company mostly in almost new condition. Mostly less than 20k in mileage. So bolehlah "belasah" merasa berbagai jenis kereta yang selama ni dok pandang dari luar atau hanya berpeluang dok imagine how the driving would feels like. Setakat ni sudah berpeluang "menghenjut" Peugeot 308, BMW 318, Opel Corsa, Ford Focus dan minggu ni berjaya "melaram tak hengat" dengan Mini Cooper hingga ke Innsbruck. Bila lagi nak bergaya dengan "kereta pinjam", dok gitu!!?? ;-)

4 comments:

Cilantro said...

Bro, lame doh ambe dok folo blog ni.. teringing pulops nak keje kat situ... ada kosong ke?? hehehe

joe said...

try lah carik2 keje sining tapi zaman2 gawat ning paham2 la.. ;-)

Cilantro said...

kire ambe join company sama la... guane? Agok2 buleh ke?? nanti ambe pah resume

joe said...

bro.. try search here.. main criteria, kena ada x-Nokia or Siemens product experience.. ;-)

http://careers.nokiasiemensnetworks.com/hr/recru.nsf