Nuffnang

Tuesday, October 20, 2009

Jom kuiz!!


Maaf, gambar atas tak berapa clear, tambah lagi written in German. Diringkaskan cerita, ianya ulasan mengenai satu rancangan kuiz di stesen radio di Somalia. Apa yang menarik minat bila membaca berita ni dalam newspaper semalam ialah hadiah yang ditawarkan untuk pemenang utama! Dari picture tu boleh guess kan apa hadiahnya?

Pemenang utama boleh dapat hadiah AK47 dan handgrenade (bom tangan kan?)!!! Giler ko hapo nih!! First time rasanya senjata api atau yang lebih hebat ialah bom tangan (!!!) tu yang jadi hadiah untuk public yang menang kuiz. Kalau senjata api pun dah jadi hadiah kuiz, takbley nak imagine macamana suasana di negara Somalia ni. Adakah orang ramai boleh memiliki senjata api dengan bebas macam tu? Patutlah Somalia ni terkenal dengan piratenya dan sentiasa politically not stable. Mintak jauhlah suasana macam ni dari Malaysia. Hisshh!

No comments: