Nuffnang

Tuesday, September 15, 2009

Mek Wok Kundor

Malaysia di mata dunia!!! Syabass!!! Sungguh terkejut pagi tadi apabila belek newspaper semasa on the way ke tempat kerja, di muka 2 ada gambar yang rasa-rasa macam kenai... hah! memang betulll! Mek Wok dari Kuala Berang rupanyaa! Tak sangka sungguh cerita mengenai Mek Wok yang nak bercerai dengan suaminya yang sekarang berada di Pusat Serenti dan kawin lagi untuk kali ke -23, jika ada jodoh, telah menarik minat salah satu akhbar utama Austria untuk dimuatkan di muka ke-2. Hebat-hebat!

Jangan pula ada yang nak anugerahkan "Datuk" pulak untuk Mek Wok kerana "memperkenalkan" nama Malaysia di mata asing. ;-)

Apa-apa pun moga Mek Wok Kundor bertemu jodohnya yang ke-23 dan berbahagia ke akhir hayatnya.

7 comments:

elisataufik said...

ha ha this piece of news also caught my eye. I linked it on my FB,
Jangang Mmaing orang kuala beghang!!

Prof. Raihan said...

Antara yang saya tak faham, pemikiran suami ke 22 yang di pusat serenti tu. Masih lagi (ketika kahwin) berhajat nak "pakai/gunakan" orang tua tu lagi.

Anyway, kalau siapa nak masuk akhbar dan jadi famous overnight, silalah masuk meminang.

Anonymous said...

hahahahah...
geleme mek wok

durham

joe said...

Susah nak percaya suami ke 22 tu kawin sbb ikhlas "cinta" nak jaga Mek Wok. Musykila...

Mek Wok pun satu...nak kawin lagi tuuu... hehe.

Sedap wat tuppat bulan puasa nih..

Jarr said...

haha...dunia.
Joe,aku nok ucak selamat hari raya ke mung..walaupon kita dok kenal,tapi sebagai umat islam pulok tu satu negeri aku nok mitok maah kalu ade saloh silap kata dlm blog mu dehh.

Kalu balik raya sila la tepon aku[0176602408].

ambe sebagai saing deme,mendoakan kebahagiaan mu dan keluarga.semoga selamat ditempat orang.Salam Aidilfitri...wassalam.

joe said...

Selamat hari raya jugak utk Jarr & keluarga. Raya tahun ning dok balik jadi buleh dok mu tulong makang ke ambe tapei, tupat palas cecoh rendang, nasi dangang, nasi minyok & laksa kuoh masok... skett je.

Sama-sama maaf, zahir, batin & cyber...

Jarr said...

aloh..sedih la pulop tulong2 makang...insyaAllah kawang,ambe tulong makang....