Nuffnang

Sunday, September 6, 2009

Malaysian Restaurant & KFC Halal@Vienna

Chopstick House-Malaysian Cuisine: Itulah nama satu-satu(?)nya restoran Malaysia ataupun kepunyaan orang Malaysia di Vienna. Rasanya takda lagi restoran Malaysian lain di Vienna ni. Restoran ini terletak di foodcourt shopping mall Millenium City, reachable via U-Bahn U6 and stop at Handelskai station. Unfortunately restoran ni tak menyediakan halal meat/chicken but since ianya juga tidak serve pork then kiranya bolehlah tutup sebelah mata makan menu-menu seafood yang ada.

Kalau dah kempunan dan mengidam sangat nak makan mee goreng, nasi goreng, kuey teow goreng masakan kedai with citarasa Malaysia, bolehlah datang menjamu selera disini. Even nama menu pun dalam bahasa Melayu. Tokeynya kalau tak silap keturunan Cina Malaysia, dan kalau pergi order boleh saja cakap Melayu. Rasa makanan disini pun not bad, kami pernah try Kuew Teow goreng basah seafood, terangkat juga sedapnya. Harganya pun boleh kata berpatutan jugalah, tapi sekali-sekala boleh la datang merasa. Kalau pekena tiap-tiap minggu, mau rabak jugak poket tu karang!

Jika datang ke food court Millenium City ni juga, jangan lupa untuk makan KFC disini yang mana branch manager disitu verbally confirmed that ayam disitu halal. Even ada kawan Malaysian pernah mintak tengok bungkusan chicken wings mentah, yang mana ada tertulis tanda halal. Kalau datang during weekend, even boleh tengok some Arabs bertudung sedang lahap menjamu KFC sehingga "menjilat jari". KFC Hot Chicken Wings nya memang sedappp maaa!!

Ok cukup cerita bab makanan untuk kali ini. Selamat berbuka puasa...


7 comments:

Anonymous said...

oh...seronoknya ada kfc halal kat wien!

btw, plis kirim salam kat kak ulin. :)

sabb

sanad said...

eleh... klau stakat nasi grg, mee grg + kuetiau grg, ulin pn ble masak..

ye dak ulin...
hehehehe

hafiz said...

kami dari czech dan akan ke veinna hari ni..tiba kt wein sudbahnhof dlm pkul 9pg ni...jadi sy akan cuba mencari kedai makanan ni.harap dpt jmpa.chow...salam..

koci.711 said...

ktorg dh jmpa restoran ni..lapa pnya psl ktorg bedal kfc ngan mkn kari sotong mit nasi goreng...thanks for ur direction...salam dari koprivnice,czech...

joe said...

selamat dtg ke Vienna. boleh send me email kalau perlu apa2 tip lain. zumusa@yahoo.co.uk

Anonymous said...

hari ahad bukak tak kfc kat sini?

Anonymous said...

skang dh xhalal dh, sejak nov lepas....