Nuffnang

Friday, July 17, 2009

Tengok Wayang

For the first time sejak tinggal disini kami sekeluarga pergi tengok movie di cinema atau tengok wayang! Sebelum ini tak terasa nak tengok wayang disini disebabkan info yang diberitahu, semua movie dialihbahasakan ke German. Tetapi kali ini akibat desakan budak-budak yang cuti sekolah dan kebosanan di rumah, tambah pula movienya ialah "Ice Age 3", terpaksalah juga ikutkan. Akhirnya pergilah sekeluarga rombongan ke panggung wayang. As expected, semuanya dialihbahasa ke German dan takda subtitle langsung!! Budak-budak ni bolehlah paham dan enjoy the movie very much, in fact Ice Age 3 is quite good movie. Bagi aku, walaupun tak paham German pun boleh lah jugak enjoy & agak-agak jalan ceritanya serba sedikit.

Oh ya! Di Vienna cuma ada 2 small panggung wayang yang "menghidangkan" movie in English. Satu terletak di Mariahilferstrasse & satu lagi di Opernring. Tetapi movie yang dihidangkan di English cinema ni quite limited lah sebab its just a small cinema dan pengunjung pun limited. The others are all in Germans!

Apa-apa pun harga tiketnya mahal jugak iaitu EUR 8.20 per person. Kalau kami sekeluarga dah berapa dah tuu.... haha. Kesimpulannya... lambat lagi lah tu nak pergi tengok wayang lagii, tahun depan pulak kot. Lagi menjimatkan by just download the movie from the internet using those torrents! Dan tengok ramai-ramai depan pc sambil makan nasik ka, baring ka, duduk ka, mencangkung ka, menonggek ka... ikut suka hati dan paling penting...free maaa!!! ;-))

p/s: We will be on road trip again from 19/7 until 27/7, this time will be in Switzerland & Liechtenstein! Tunggu!!!

6 comments:

Sizuka said...

bestnya gi switzerland. sempat tak visit fahmi and his family?

Anonymous said...

Berhati-hatilah di jalanraya. Ingatkan orang-orang yang tersayang! Cant wait to read your trip blogs. Wassalaam. Raihan

joe said...

Tak jumpa Fahmi, rasanya dia masih kat Msia next week.

Raihan, moga semua berjalan lancar & selamat. Tq

sanad said...

Cet..!! kemut nye..!! baru Eu8 geng..
tp, klau aku pn x gi tgk.. psal smua bahasa german.. potong siott..
teringat aku masa tgk wayang kt Bangkok.. kne berdiri & nyanyi lagu kebangsaan dia sblom wayang main..
hehehehe..

joe said...

EUR8 kalau simpan byk2 boleh jadik jutawan bang.. haha

ann said...

small world. i think we know fahmi & and his family. if its the same fahmi, he probably works the same company as my hubby. hope you enjoyed your trip