Nuffnang

Saturday, June 6, 2009

Makan-makan@Malaysian Residence

Lebih kurang seminggu tidak sempat untuk update this blog. Been quite busy last week, terpaksa berkerja di Graz for whole week. Next week will be in Linz till Wednesday and then the week after will be in Innsbruck. Nasib baik Thursday next week is public holiday here in Austria, and company "bermurah hati" decided to declare Friday as day-off too. Jadi will have a longgg 4 days weekend next week. Its normal here kalau ada public holiday jatuh pada hari Thurday or Tuesday, then hari Friday or Monday will be added as day-off too atau nama officialnya "Fenstertag" or "Bridging Day"

This month of June, we will be very busy if what i'm currently working on is succesful. I will disclose about it once it is confirmed, hopefully by next week. Doa-doakan semoga semuanya akan berjalan lancar dan berjaya.. Aminn..

Aihh.... dah lari tajuk nih. Ok, today kami sekeluarga attend jemputan daripada pihak Embassy of Malaysia disini untuk satu majlis sempena Birthday of SPB Yg Dipertuan Agong, yang di adakan di kediaman Ambassador atau nama "glamer"nya.. Malaysian Residence.


Well seperti biasa, majlis sebeginilah peluang terbaik untuk berjumpa dan berkenal-kenal dengan warga Malaysian yang tinggal di Austria. Dan seperti biasa, ianya juga peluang yang baik untuk "makan free" dan menayang baju baru, beg baru or even rambut baru. ;-)) 

Jemputan di majlis ini bukan sahaja di kalangan warga Malaysia di Austria, tetapi juga dikalangan jemputan khas warga-warga asing yang mana semuanya aku tak kenal. Tak penting semua tu. Yang penting ialah berkenalan sesama warga Malaysia yang sesetengahnya hanya berpeluang berjumpa muka dimajlis sebegini. 


Tetapi majlis kali terasa sedikit kelainan, disebabkan few families akan meninggalkan Austria dan pulang ke Malaysia atau ke negara lain. Terasa majlis ini seperti majlis perpisahan la pulak, mana idaknya masing-masing sibuk dan "ghairah" bergambar sebagai kenang-kenangan. Nasib baik la takda yang menangis sedih nak berpisah. Kalu idak, mau haru dibuatnya.

Overall semuanya bergumbira di majlis ini yang mewajibkan attendees memakai pakaian kebangsaan atau long sleeve batik atau lounge suit. Satu-satunya majlis yang membolehkan baju batikku keluar dari "pertapaan mengumpul seri" selama setahun dari "gerobok" ajaib. Tetapi terasa tua la pulak bila sekali-sekala memakai baju batik di dalam majlis sebegini... tua-tua kelapa gitu. Kelapa Malaysia ya.. bukan kelapa laut Afrika..;-))


5 comments:

Ina said...

Salam Joe,

Rasanya bila kita di luar negara, appreciate sangat kalo dapat jumpa malaysians...hehehe. Masa berada kat Mesia, takde pulak rasa camtu kan? Good luck in whatever new venture you're taking.

Lynna said...

salam org kuala ibai...;) nice blog..been following ur blog for a while tp segan nak komen mengomen hehe...:D

sun tan said...

apa2 hal pun..
playlist kat mixpod ko mmg mantap..
rock on bro..
hehehehe...

joe said...

Salam..

Kalau di Msia appreciate org luar pulak.. ;-)

Jgn segan-segan..selamat komen-mengkomen.

rock "poreber"!! haha..

shahrul said...

pompuan yg bergambar dgn kak ulin gmbr last tu mcm familiar pulak...kot2 classmate aku masa kat PPP dulu....

p/s; letak la caption kat pic hehe