Nuffnang

Saturday, February 28, 2009

Vacuum Freeze-Dried DURIAN!

Salah sorang colleague kat office pergi ke Singapore last week then he bought some "ole-ole" untuk kawan-kawan office. Antara banyak-banyak benda kat Singapore, yang dia beli ialah Durian biscuit dan freeze-dried Durian as shown in above pic. Ini kali pertama aku tengok durian yang di dried macam ni. Its a pure durian yang di driedkan dan tastenya memang unik, of course rasa durian tapi ada sikit gebu, rapuh & lembut. Memang sedap betull! Its made in Thailand, memang pandai betul orang siam ni buat benda ni. Harganya kalau tak silap aku SGD8.50, not bad la kan if bought as a souviner. Dan yang tambah menarik lagi, its Halal! Siap ada cop sah halal dari Thailand Muslim comitte.

Lama betul tak makan durian, kali terakhir rasanya semasa balik summer 2007. Bila dapat rasa durian kering ni, alangkah nikmattnyaa..haha. Tambah lagi mat-mat saleh kat office tak suka bau durian, so jawabnya aku je la sapu most of the contents dari plastik Vacuum Freeze-Dried Durian Monthong tu!! Slurrppp!

1 comment:

Sizuka said...

kita kat msia ni always ketinggalan when it comes to product variety. pastu kononnya nak jadi halal hub, but product kat msia sendiri pun byk yg takde cert halal. jakim should have made it compulsory utk product yg dijual utk org ramai to be certified as halal. pelik sungguh