Nuffnang

Monday, January 5, 2009

Cerita Ceritut #1

Beberapa hari lepas, buat spotcheck dekat rak kasut. Tried to find out mana-mana kasut yang dah lama tak pakai or tak muat dan boleh masuk dalam kotak semula. Found one, Damia punya winter boot yang dah tak muat selepas panggil Damia untuk try.

So aku bawak masuk bilik air untuk basuh. Sambil duduk mencangkung ditepi bath tub "gonyoh" kasut tu, si Damia di sebelah duk membebel atau merapu sorang-sorang, sekejap dalam Malay, sekejap English & sekejap German. Damia dapat several English & German words dari Haziq & cartoon show on TV. Aku layan dengar saja.

Tiba-tiba aku terdengar..

"Mammi...pappii...good job!"...kata Damia, sambil tapak tangannya menggosok kepala aku!

Adoii... tergelak besar sekejap masa tu, mana laa dia dapat words tu!

p/s: "Gonyoh" atau dalam bahasa baku ialah memberus atau menyental atau yang sewaktu dengannya.

3 comments:

zztop said...

ayat 'good job' tu..sejibik cam my daughter....she loved to say that sekarang ni...how old is Damia? my daughter 3 tahun..

joe said...

Damia is 3 tahun jugak..

Abdul Razif said...

assalamulaikum Joe, Hi I'm Razif and I'll be travelling to Vienna on 24 Jan. Will be staying till 27.Jan. I'm on a biz trip and I kinda stumble upon your blog after searching for Halal food in Vienna. Talking about Halal, the roti canai looks DELICIOUS. Kalu ada opp, hope we can meet.Sorry to post this in your blog as I can't seem to find any email address in your profile. Btw my email is: abdulrazif@gmail.com. Nak pesan apa2 ke from Malaya?