Nuffnang

Tuesday, October 28, 2008

Korang tahu tak?... Income tax

Di Europe income tax boleh reached up to 71% from your hard-earned money!!! Memang kalau kerja di Europe, yang tak best nya bila bab tengok pay slip, almost half atau more than half (in some countries) of your income goes to the tax. Nak menangih pong ada... apa nak buek, semuo orang keno.

Kalau di Austria ni average deduction for tax ~ 40%. Tapi in return you received free education, health care, pension, child allowances etc from the government. Tapi still bagi aku tak berbaloi dgn amount yg kena tax'd every month... isttt tak lama la duk sini jawabnya....


2 comments:

elisataufik said...

hee hee
kat Saudi tak de income tax.
or road tax, or sales tax... or any kind of tax.
tapi kena tahan ajelah tinggal jauh dari 'civilization'

shahrul said...

bagus gak mcm tu sekurang2nya dpt dekatkan jurang antara org kaya dgn org miskin, tax tu kiranya duit orang kaya dikumpul2 dan dibahagikan sama rata utk rakyat utk tujuan education, health, etc...mcm communism la sket sket tp ok apa at least ke arah masyarakat yg dpt minikmati hidup fair and square utk semua...he he...tak le mcm kat negara kita dan indon le especially org kaya hidup senang lenang org miskin hidup melarat...adilkah?...he he