Nuffnang

Sunday, August 24, 2008

Satu hari di hari minggu...





Apa aktiviti kami sekeluarga di hari minggu?? Biasa hari Sabtu, kami akan keluar pi mana2 tapi hari Ahad cuma habiskan masa dirumah. Kadang2 bawak budak2 habiskan masa di park. Ada satu park disini, quite big dgn padang2 dan tempat rehat. Cuma tak best during summer ni, park tu akan ramai org berjemur dgn pakai baju & seluar kecik je, kalau nasib "baik" bole jumpa yg cuma tutup bawah je.




Park tu mmg dah siap sediakan kerusi untuk org berjemur ni. Kami tak le berjemur pulak, duduk kat tempat teduh la, takde kerja nak duduk bawah panas ni. Sambil boleh la main bola ka, badminton ka, frisbee ka dgn budak2. Keluar la sikit peluh jangan tidak..


Ada satu tasik kat park ni, bila time winter nanti, tasik tu akan beku dan akan jadi tempat org main ice skating. So sesapa yg tanak pi tempat iceskating ring yg kena bayar tu bole mai sini main free je.



No comments: