Nuffnang

Sunday, June 29, 2008

Euro 2008- The Finale: Deutschland vs Espana!!!


Hari ini ialah hari perlawanan penentuan siapakah juara Euro 2008 antara Germany vs Spain. Tadi di city center ramai peminat2 Spain dan Germany di mana2. Macam2 gelagat boleh dilihat, dan kali ni ramai yg ambik kesempatan menjual cenderamata sempena final game ni.




Salah satu yg menarik tadi ialah bas ala2 disko bergerak ni, bergoyang2 dgn bunyi muzik yg kuat. Ramai orang yg tak ketinggalan ambil gambar bas ni.



video


video


Dalam ramai2 orang yg bawak sepanduk kecik, biasanya dgn nota "ticket for sale" dan "looking for ticket". Tapi yg ni unik sket... ramai org berhenti snap gambar mamat ni..



Faris sibuk nak beli kain rentang yg ada tulis Germany vs Spain, final match ni.


On the way ke fanzone, terserempak dgn 2 student Malaysia yg study di Liverpool. Depa dlm tour around europe. Boleh terlupa pulak nak ambil gambar sekali dgn mereka, ni je yg ada, gambar kebetulan dari belakang.


Macam2 cenderamata yg dijual di tempat orang ramai. Biasanya dlm harga Eur 10 - Eur 15. Lebih murah dari kedai biasa. Tapi tadi di kedai official Euro2008 yg jual tshirt, etc.. harga2 sudah turun 50% kecuali yg berkaitan dgn Germany & Spain.





Darth Vader pun jadik mangsa peminat Euro2008! Tapi depa ni semua sporting...








Enjoy short clip, gelagat2 penyokong Germany & Spain tadi...



video



video


video

No comments: