Nuffnang

Saturday, June 28, 2008

Crystal@www.Dotzauer.com

Salah satu produk terkenal dari Austria ialah crystal terutamanya jenama Swarovski. Terkenal kerana kualiti dan buatannya yg bermutu tinggi tak lupa harganya pun buleh tahan tinggi jugak.



Pagi tadi kami pergi ke kedai menjual crystal bernama Dotzauer. Kedai ni terletak di luar Vienna, yg amik masa dlm 30min drive.

Sesiapa yg datang ke Austria, kalau tak beli barang crystal, kira tak lengkap lah kunjungan ke Austria.

Istimewanya kedai ni, harganya murah sedikit kalau compare dgn kedai2 di Vienna dan orang Malaysia boleh dapat diskaun 20% utk apa2 barang yg dibeli. Actually diskaun ni untuk orang embassy, tapi kami pergi dgn keluarga abg Shimi & kak Imah yg kerja dgn embassy, so tumpang semangkuk lah dpt diskaun jugak.

Tadi belilah juga rantai kristal untuk Damia, hadiah birthday dia. Sini aku letak few pics crystal utk hiasan diri, kalau berkenan bagitau kalau nak kirim2...


No comments: